Als ondernemer weet ik als geen ander dat wanneer je bedrijf groeit, je personeel moet aannemen want je kan niet alles alleen doen. Dat is spannend als je het voor het eerst doet, maar wanneer je meer en meer mensen in dienst krijgt is het ook echt een hoofdpijndossier. Je moet namelijk onwijs veel dingen regelen! Papierwerk, contracten, roosters… het kan in het begin nogal een zware last zijn als je al handen tekort komt in het bedrijf. 

Met freelancers werken kan een optie zijn, maar wat dacht je van studenten inhuren? Wie heeft zich ook niet ooit ingeschreven bij een studenten uitzendbureau ten tijde van studeren. Studenten uitzendbureaus bieden flexibele banen die passen binnen het drukke studentenleven. Studenten zijn vaak op korte termijn beschikbaar, hebben minimale inwerktijd nodig maar leveren wel maximaal rendement. 

Recruit a Student kan putten uit een bestand van 10.000 studenten van MBO, HBO of universitair niveau. Door zorgvuldige screening garanderen ze dat ze ambitieuze kandidaten kunnen leveren die van aanpakken weten en bereid zijn om hard te werken. Klinkt goed! 

Recruit a Student heeft ook een app, de Poolmanager app (of website). Via de app kun je personeelsplanningen bekijken, tijdsregistratie uitvoeren en aanvragen doen. Dit maakt het aanvragen van extra personeel super makkelijk, een must in een drukke periode! 

En studenten zijn trouwens ook wel eens op zoek naar fulltime werk, of een startersfunctie dus schroom het niet om ook daar ook een uitzendbureau voor te gebruiken. 

Uit ervaring weet ik, zowel als de werknemers kant als de werkgevers kant dat de beste en fijnste collega’s die je kunt toevoegen aan het team (voormalig) studenten zijn die bijvoorbeeld stage hebben gelopen of tijdelijk werk hebben gedaan en zijn blijven hangen. Zij kennen het bedrijf (en vaak de mensen) namelijk al goed en kunnen zo sneller ingewerkt worden. Het is minder werk voor de collega’s om de nieuwe collega wegwijs te maken en je biedt mensen zo doorgroeimogelijkheden. Wie heeft er niet ergens stage gelopen en is toen via de stage of via de bijbaan ergens in gerold? Ik wel in ieder geval! 

Werknemers zijn op deze manier van werken ook vaak zelfverzekerder in hun werk, omdat ze de ins en outs van het bedrijf kennen en weten wat er van ze wordt verwacht. 

Al met al, waar wacht je nog op? Ga zelf snel aan de slag met studenten uitzendbureaus en groei zo je bedrijf! 

​Ben jij zelf zoek naar studentenwerk wat echt bij je past? Schrijf je in bij studenten uitzendbureau Recruit a Student en zoek een baan die bij je past!